Blogger Templates

sing together

Saturday, 2 November 2013

tak rela seyhhhh

29/10/13 (surau an-nurr)
selasa 7:08 p.m

Semakin tamatnya persekolahan,diri ini terasa semakinjauh ditinggalkan. Semakin berat untuk melepaskan kenangan yang tercipta. aduh ! walaupun terkadang aku sendiri, tetapi insan-II yang selalu hadir menemaniku untuk tetap bertahan,isan yang menceriakan hari-II ku dengan keriangan..berat untuk aku lepaskan snyuman mereka, selepasini.. belum tentu insan-II ini akan hadir lagi untuk menemaniku.. Ya Allah, aku kuat dengan bimbingan mu dan juga semangat mereka,sepeninggalan mereka adakah aku tetap kuat Ya Allah? kenangan bersama mereka Ya Allah.. kenangan.
Tempoh yang engkauberikan kpadaku untuk aku hargai dan meneruskan perjalanan hidup ini bersama mereka.. bohong jika aku katakan aku tidak akan merindui mereka, walaupun hadir mereka itu hanya sementara tetapi segala yang telah ku lalui bersama mereka amat berharga .. Ya Allah, aku bermohon kepada-Mu , tetapkan diingatan dan hati mereka, bahawa aku selalu ingat dan merindui mereka Ya Allah .. doa ku untuk kesejahteraan dan kebahagiaan mereka selalu kuiringi didalam solatku .
Ya Allah entah mengapa, perasaanku begitu rapuh sekali saat hampirnya hari akhir persekolahan.. Ya Allah aku mengaku bahawa aku terlalu menginginkan kasih sayang seorang kakak dan abgang... walaupun bagiku mereka hanyalah teman-II ku, tetapi perhatian dan masa yang mereka luangkan bersamaku buat aku merasa kekurangan itu  telah di sempurnakan, namun masa itu terlalu singkat.. Ya Allah, terima kasih untuk dua insan yang kau hadirkan dalam hidup ku untuk menemani dan memberi semangat untuk aku terus bertahan .. terima kasih Ya Allah,.. lindungi mereka dan bantu mereka Ya Allah... Aminnnn...*CHipMunK#yuNIe# kAk CoMEy*

No comments:

Post a Comment